Ce este apa ionizata?

Apa ionizata este apa expusa la un curent electric care separa particulele incarcate pozitiv de cele incarcate negativ. In timpul ionizarii, ionii incarcati pozitiv sunt atrasi catre electrodul negativ. Ionii incarcati negativ sunt atrasi catre electrodul pozitiv. Ionii cu incarcatura pozitiva, cum ar fi calciul, magneziul, sodiul si potasiul, cresc pH-ul, astfel rezultand apa alcalina. Ionii cu incarcatura negativa, incluzand fosforul, clorul si sulful scad pH-ul si produc apa acida. Ambele tipuri de apa sunt benefice cand sunt utilizate intr-un anume mod specific.

Ionizarea apei reprezinta mult mai mult decat separarea ionilor. Sunt 3 schimbari principale care se produc in timpul procesului de ionizare. Acestor schimbari li se atribuie multitudinea de beneficii in ce priveste sanatatea cand apa ionizata.

Cele trei proprietati principale ale apei ionizate sunt:

  • pH-ul alcalin;
  • potentialul de oxido-reducere (ORP) negativ;
  • structura moleculara hexagonala.

1. pH-ul

Termenul de „pH” se refera la „potentialul de hidrogen”, care este o unitate de masura a concentratiei ionului de hidrogen (H+). Scala de pH este cuprinsa intre 0-14. O solutie neutra are pH-ul 7. Scala pH-ului este logaritmica, deci o schimbare a unei unitati de pH implica o schimbare de 10 ori mai mare in concentratia de ioni de hidrogen. De exemplu un pH de 6 este de 10 ori mai acid decat pH-ul de 7 si este de 100 de ori mai acid decat un pH de 8.

In corpul uman pH-ul este critic – in special cel al sangelui. Limitele in care care pH-ul sangelui este considerat normal sunt intre 7,35 si 7,45. pH-ul sangelui este un indicator direct care arata cat oxigen este disponibil pentru celule. Sangele la un pH de 7,45 contine 65% mai mult oxigen decat pH-ul de 7,35. Lipsa oxigenului si acidoza metabolica rezultata este o componenta a fiecarei boli cunoscute.

2. Potentialul de oxido-reducere (ORP)

A doua schimbare petrecuta in structura apei Kangen in timpul ionizarii este potentialul de oxido-reducere. ORP masoara puterea oxidativa sau de reducere a unei solutii. Reactiile de oxidare si reducere implica un schimb de electroni. Un ORP negativ indica un surplus de electroni – cu cat numarul negativ este mai mare, cu atat este mai mare surplusul de electroni. Un ORP pozitiv indica instabilitate. O solutie cu ORP pozitiv este infometata dupa electroni.

Vedem exemple de oxidare si reducere mereu. Oxidarea este responsabila pentru descompunerea unei substante. Fierul ruginit si o felie de mar care se face maro la culoare – ambele sunt exemple de reactie inceata de oxidare. Focul este un exemplu de oxidare rapida. Oxidarea apare atunci cand moleculele instabile carora le lipsesc electroni, fura electroni de la alte molecule. Astfel incepe o reactie in lant (o molecula furand o molecula de la o alta molecula, care apoi ia un electron de la o alta molecula), pana cand substanta rugineste, se face maro, arde, explodeaza sau este descompusa complet.

Reactii de oxidare au loc si in corpul nostru. Ele sunt o functie necesara a sistemului imunitar, care foloseste reactia de oxidare pentru a fura electroni de la bacterii si alti invadatori pentru a opri dezvoltarea unei infectii in interiorul organismului. Reactia opusa oxidarii (reducerea) apare cand bacteria a fost descompusa. Antioxidantii sunt trimisi inauntru ca sa doneze electroni si sa opreasca reactia distructiva in lant. Daca nu aveti destui antioxidanti sub forma de vitamine, minerale si enzime, oxidarea continua distrugand tesuturile sanatoase. Astfel se recomanda hidratarea cu apa alcalina pentru a contracara procesul de oxidare.

3. Structura moleculara (micro-cluster)

hexagonal-water

Aceasta se refera la modul in care moleculele de apa sunt organizate. Structura moleculara are un efect puternic asupra capacitatii apei de a hidrata celulele si de a transporta energie in intregul corp. Chimistii spun ca molecula de apa este o molecula „polara”, continand un pol pozitiv si unul negativ, in urma rezultatului al felului in care electronii sunt asezati in jurul fiecarui atom. Inseamna ca atunci  cand apa este plasata intr-un camp electric, moleculele se organizeaza singure intr-un mod specific pentru a ramane echilibrate in cadrul campului ionizator.

Moleculele de apa se organizeaza atat intr-o geometrie cristalina, hexagonala, care poate literalmente  schimba proprietatile aei. Desi structura moleculelor incepe sa se dezmembreze, cand apa este retrasa din campul electric, o anumita cantitate a structurii ramane. Structura cristalina creste capacitatea apei de a hidrata celulele, de a transporta substantele nutritive, de a elimina reziduurile, de a sustine procesele de metabolism si de a imbunatati comunicarea celulara.