Istoria Apei Kangen

Povestea Apei alcaline ionizate este una dramatica si contine o istorie veche si bogata in evenimente. Nevoia japonezilor de a se proteja si de a-si dezvolta societatea i-a obligat sa dezvolte cele mai bune tehnologii, iar apa potabila nu le-a scapat din vedere, fiind considerata esentiala pentru sanatatea oamenilor.

In cautarea apei „pure”

Muntii Himalaya si Apa Kangen

In anii 1950, Japonia era afectata de ploi acide severe care veneau din China. Determinati sa ofere cetatenilor o apa pura sanatoasa, oamenii de stiinta au inceput sa lucreze la o solutie. Pentru a intelege intai ce inseamna apa pura, ei au ajuns sa caute sursa celei mai sanatoase ape prin Muntii Himalaya si India.

Miraculos, au descoperit apa vie, vindecatoare, o apa alcalina cu microstructura hexagonala! Inarmati cu acest secret, oamenii de stiinta s-au intors in Japonia pentru pentru a construi primul ionizator comercial al apei care urma sa revolutioneze sistemul de sanatate.

Apa alcalina ionizata

Japonezii au denumit-o Apa Kangen, care inseamna ”intoarcerea la origini”, iar originea se refera la starea initiala a naturii si a vietatilor, inainte sa existe poluarea apei si a corpului uman. Apa este unica in lume, in prezent fiind marca inregistrata de compania  japoneza Enagic Inc. cu sediul la Osaka. Puteti citi aici cum arata sediul fabricii care produce ionizatoarele de apa LeveLuk si dusurile Anespa.

Revenind la apa alcalina ionizata, trebuie sa stim ca este o apa alcalina, hexagonala si antioxidanta, ceea ce inseamna ca Apa alcalina ionizata contine aceleasi proprietati de tratare si puritate precum cele despre care se vorbeste in lume, izvoarele cu apa pura care au un pH al apei ridicat si care nu a fost atinsa de factori poluanti din aer si sol.

Inventia lui Michael Faraday, rusii si ionizatorul de apa

In anii 1800, Michael Faraday a inventat un proces un proces numit electroliza, care separa particulele incarcate negativ de cele pozitive. Ionizarea apei inseamna mai mult decat separarea ionilor. Sunt 3 schimbari principale care se produc in timpul procesului de ionizare si despre care puteti citi AICI.

Mai tarziu, in 1940, rusii au dezvoltat mai departe tehnologia de ionizare, pentru ca japonezii sa foloseasca invataturile acestora si sa construiasca primul ionizator comercial de apa.

In 1966, Ministerul Reabilitarii si Sanatatii din Japonia a confirmat ca apa alcalina este utila pentru sanatatea oamenilor si poate fi folosita in scop medicinal. De atunci, sute de spitale japoneze au fost echipate cu aparate de ionizare a apei pe care au folosit-o in beneficiul pacientilor.

Din anul 1982, ionizatorul de apa a inceput sa fie comercializat catre oricine isi dorea un astfel de aparat in propria locuinta. Pana atunci, ionizatoarele erau folosite doar in unitatile medicale din Japonia de catre compania Toyo Aitex.

Toyo Aitex si fuziunea cu compania japoneza.

Hironari Oshiro, proprietarul companiei japoneze., a fost initial dealer Sony in Japonia prin anii ’70. Un deceniu mai tarziu, s-a decis sa isi schimbe numele firmei, cuvantul care denumeste compania, derivand de la radacina unui cuvant german care se traducea prin ”energie”, iar misiunea companiei era sanatatea.

In 2001, compania a fuzionat cu Toyo Aitex. La acel moment Toyo Aitex era recunoscuta drept cea mai buna si de incredere companie care producea ionizatoare de apa. Produsele lor erau folosite de sistemul medical japonez datorita tehnologiei impresionante de ionizare a apei. Compania crestea, iar fuziunea a venit la momentul potrivit. Hironari Oshiro a devenit presdintele noii companii japoneze. In prezent, vei gasi produsele companiei in numeroase spitale si clinici din Japonia.

Apa alcalina ionizata in Statele Unite ale Americii

In 2003, compania japoneza a patruns pe piata din America prin orasul Los Angeles. Prima conferinta a fost tinuta in limba japoneza cu traducere in engleza si toate documentele erau in japoneza. Au vandut produsul lor principal in peste 80.000 de bucati! Acest ionizator se produce si in zilele noastre, tehnologia de la aparate nefiind modificata de atunci si pana in zilele noastre, folosind in continuare acelasi sistem apreciat de Ministerul de Sanatate Japonez.

In SUA se vand lunar peste 4000 de ionizatoare japoneze, fiind omologate cu Sigiliul de Aur pentru cele mai apreciate si de incredere ionizatoare de apa din lume. Toate aparatele produse in prezent sunt certificate ISO 9001 si ISO 14001.

Apa alcalina ionizata in Romania

Datorita cererii ridicate, Apa alcalina ionizata a ajuns cunoscuta in intreaga lume, iar compania japoneza a deschis numeroase sedii in aproape toate continentele: Canada, Hong Kong, Taipei, Taiwan, Hawaii, Dusseldorf si Roma.

Sediul companiei japoneze din Romania s-a deschis la Brasov in noiembrie 2013, iar de atunci activeaza cu succes, oferind prezentari ale ionizatoarelor de apa si mentenanta pentru cei care au achizitionat produse de ionizat apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *