14 simptome obisnuite ale deshidratarii

photo-1433185000771-ec45c869c61bMajoritatea oamenilor isi imagineaza ca deshidratarea poate sa apara daca se ratacesc in desert sau cand stau fara sa consume apa cateva zile. Adevarul este ca deshidratarea este cronica, cele mai multe persoane sufera de deshidratare fara sa fie constienti de aceasta problema.

Spre deosebire de camila, corpul uman nu are posibilitatea de a stoca apa. Deshidratarea apara cand nu reusim sa inlocuim toata apa care se pierde in timpul activitatilor zilnice. Si mai rau, multi oameni beau bauturi cu cofeina sau alcool, lichide care cauzeaza mai degraba o pierdere substantiala de apa din corp decat un castig. Cei care beau bauturi cu cofeina si alcool in mod regulat, de fapt „beau pentru a se deshidrata”.

Citeste cele mai obisnuite simptome ale deshidratarii:

 1. Oboseala – Deshidratarea cauzeaza incetinirea activitatii enzimatice.
 2. Constipatia – In timpul deshidratarii, colonul retine mai multa apa decat in mod normal, pentru a aproviziona fluide necesare altor parti ale corpului.
 3. Afectiuni digestive – Deshidratarea reduce secretiile sucurilor digestive si produce arsurile, gastrita si ulcerul.
 4. Inima – Inima este unul dintre organele cele mai dependente de un mediu alcalin. Ea este partial inervata de catre nervul vag, care functioneaza cel mai bine intr-un mediu alcalin. Pulsul cardiac corect este alterat de catre reziruudile acide. Acestea dauneaza asupra oxigenarii adecvate a sangelui, astfel incat urmeaza degenerarea inimii. Un sistem alcalin creeaza o functionare ideala a inimii.
 5. Pancreasul – Pancreasul este in mare masura dependent de o dieta alcalina corecta. Toate aspectele functiilor pancreatice reduc aciditatea in exces si regleaza echilibrul glicemic din sange.
 6. Colonul – Otravurile sunt colectate pe peretii colonului si in cazuri de constipatie sau diaree il vor ingreuna si vor fi reabsorbite in fluxul sanguin. O buna functionare a intestinelor (eliminare completa) trebuie sa aiba loc cel putin de doua ori pe zi.
 7. Hipertensiunea arteriala – Sangele din corp este in cea mai mare parte apa. Deshidratarea cauzeaza ingrosarea sangelui ceea ce face dificila circulatia si pomparea lui.
 8. Colesterolul – Deshidratarea cauzeaza pierderea de apa. Corpul produce mai mult colesterol cu scopul de a opri pierderea de apa.
 9. Tulburari respiratorii – O cantitate mare de apa este eliminata in timpul respiratiei. Deshidratarea determina reducerea activitatii cailor respiratorii in incercarea de a opri pierderea de apa.
 10. Dezechilibrul acido-bazic – Deshidratarea reduce semnificativ potentialul organismului de a elimina deseurile acide.
 11. Obezitatea – Setea este adesea confundata cu foamea. Cand mancarea este consumata in detrimentul apei, se ajunge la cresterea in greutate.
 12. Afectiuni ale pielii – Pielea este organul cel mai mare de detoxifiere al corpului. Lipsa apei reduce activitatea de eliminare a toxinelor prin piele si are ca rezultat imbatranirea prematura.
 13. Ficatul, rinichii, vezica urinara – Toate necesita cantitati mari de apa pentru functionare si detoxifiere. Deshidratarea creste concentratia toxinelor care trebuie eliminate prin aceste organe.
 14. Probleme articulare – Cartilajul este in mare parte apa. Deshidratarea creste deteriorarea acestuia si intarzie vindecarea lui.

Concluzia este simpla. Consuma apa. Dar asigura-te ca apa pe care o bei are pH-ul corect!