5 antioxidanti care combat raceala si gripa

Suntem expusi si vulnerabili la raceala si gripa in aceasta perioada. Exista mii de germeni, bacterii si virusi care isi doresc sa patrunda in corpul nostru si sa preia controlul asupra sanatatii, dar avem o armata invizibila numita imunitate, care respinge atacurile asupra corpului uman. Atunci cand imunitatea noastra scade, devenim bolnavi.

Secretul pentru imunitatea ridicata consta intr-o alimentatie si hidratare sanatoasa inainte de a te imbolnavi. Specialistii medicali si nutritionistii o numeste preventie. Care este una dintre cele mai eficiente modalitati de a-ti intari sistemul imunitar? Antioxidantii.

Citeste mai jos care sunt cei mai importanti 5 antioxidanti care combat raceala si gripa!

antioxidanti care combat raceala si gripa

 

  1. VITAMINA C – mareste numarul de celule albe din sange si anticorpii care lupta cu bacteriile si virusii. Vitamina C mareste stratul de interferon, substanta proteica sintetizata in celule care impiedica dezvoltarea virusurilor in timpul infectiilor virale.

 

  1. VITAMINA E – incetineste imbatranirea celulelor si ajuta la o corecta functionare a organismului uman, sporindu-i imunitatea in fata virusilor si bacteriilor.

 

  1. CAROTENOIDE – mareste numarul de celule T (limficite T), care au un important rol in imunitatea celulara.

 

  1. BIOFLAVONOIDE – blocheaza receptorii din corp care permit germenilor si toxinelor sa patrunda in celule. Ele au si un efect de tonic cardic, preintampina ridarea si imbatranirea pielii.

 

raceala si gripa

5. APA ANTIOXIDANTA – este cea mai simpla si naturala modalitate de a te proteja si de a-ti intari sistemul imunitar. Corpul uman are la baza apa, la nastere avem 75% apa in corp, iar la maturitate ajungem la aproximativ 55%. Apa antioxidanta, cunoscuta mult mai usor drept apa alcalina, permite penetrarea celulelor atunci cand vrem sa scoatem din corp germenii si toxinele. Este cea mai simpla si eficienta metoda de a ne proteja si de a ne intari imunitatea in fata unor boli precum raceala si gripa. Tot ce trebuie sa faci este sa consumi apa alcalina cu un pH ridicat, intre 8,5 si 9,5.

Citeste mai mult despre ce este pH-ul si cum influenteaza el organismul uman…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *