APA ALCALINA IONIZATA

Apa este fundamentul vietii. Viata a aparut in apa. Ea reprezinta 70% din corpul nostru si nu poate fi omisa daca ne dorim sa avem parte de sanatate vibranta. Importanta ei se refera la faptul ca apa reprezinta un constituent al organismului uman de pana la patru cincimi din greutatea corpului nostru.

Apa reprezinta baza pentru toate fluidele corpului, inclusiv pentru sange, limfa si sucuri gastrice. Apa este absolut necesara pentru transportul si absorbtia substantelor nutritive, de asemenea pentru eliminarea deseurilor si a toxinelor din organism. Apa regleaza temperatura corpului, lubrifiaza articulatiile, inconjoara organele interne, protejandu-le, si umidifica  tesuturile.

Apa alcalina ionizata este o apa delicioasa care apare din tehnologia inovatoare de la Enagic Inc. Tehnologia mentionata nu doar filtreaza apa de la robinet, ci produce apa ionizata alcalina si apa acida prin procesul de electroliza realizat de catre aparate speciale construite in Japonia. Aceste tipuri de apa pot fi folosite pentru diverse scopuri, incluzand hidratarea, gatitul, infrumusetarea si spalatul.

Beneficiile Apei alcaline ionizate

Cand bem APA alcalina ionizata, nivelul pH-ului din sange se stabilizeaza. Pesticidele, poluarea din aer,stresul si dieta deficitara contribuie la destabilizarea pH-ului din sange prin crearea unei aciditati excesive in fata careia organismul nostru nu poate lupta de unul singur. Aceasta aciditate este factorul principal al numeroaselor probleme de sanatate cu care ne confruntam. APA alcalina ionizata este metoda cea mai eficienta de restabilire a echilibrului din corpul nostru si de eliminare a acestei aciditati.

Cancerul, diabetul, dermatitele, constipatia, tensiunea ridicata, indigenstia, hiperaciditatea, obezitatea, osteoporoza, durerile de cap, alergiile si stresul sunt numai cateva dintre probleme de sanatate pe care apa produsa de aparatele companiei japoneze le ajuta in procesul de tratament, dar, cel mai important, ajuta la preventia aparitiei lor.

Vezi si un filmulet in limba engleza despre utilizarea Apei alcaline ionizate in spitalele din Japonia:
(Atentie! Imagini care te pot afecta emotional!)

Ce inseamna Kangen?

Cuvantul „Kangen” provine din limba japoneza si inseamna „Intoarcerea la origini”. APA KANGEN este o marca inregistrata a companiei Enagic Japan. Pentru a se putea numi Kangen, apa trebuie sa fie alcalina, sa aiba o microstructura de tip hexagonal, sa fie pura si sa aiba un potential de reducere a oxidarii la cote negative. Datorita proprietatiilor curative dovedite stiintific, Apa Kangen®, de mai bine de 30 de ani, este aprobata si folosita drept instrument medical in peste 100 de spitale si clinici medicale din Japonia.

Cum difera Apa Alcalina Ionizata de apa obisnuita?

In primul rand, este important sa intelegem ce nu este apa. Apa nu poate fi inlocuita de fluide precum cafea, sifon, suc, lapte sau bauturi energizante. Deoarece aceste fluide contin zaharuri, cofeina si carbonati, ele nu sunt usor absorbite de organism la nivel celular. Datorita naturii lor acide, nu numai ca nu hidrateaza corpul dar ii si fura organismului nutrientii, mineralele si apa din interiorul celulelor. Sportivul este in general sensibil la dezechilibrul provocat  de aciditate deoarece, atat stresul fizic cat si psihic, cat si adrenalina si acidul lactic, contribuie la scaderea pH-ului intern al organismului.

Din pacate, nici macar imbuteliata, filtrata sau chiar de la robinet, apa nu mai poate furniza organismului hidratarea adecvata deoarece ea nu mai este in starea sa naturala. Apa pe care o bem a fost fundamental modificata, alterata chimic si structural de tratamentele cu fluorura si clor si a fost contaminata de metalele grele si de cloridele polivinilice toxice (PVC) de la conductele din metal sau plastic dur.

Apa in stare naturala se gaseste in rezervoarele subterane, curge printre pietre sub forma de rauri sau din cer sub forma ploii sau zapezii. In starea sa naturala, apa contine grupari hexagonale de molecule de apa. Deoarece gruparile hexagonale sunt mult mai mici decat acelea din apa poluata, ele sunt mult mai usor si mai bine absorbite la nivel celular. Apa naturala este alcalina. Ea contine o rezerva mare de electroni liberi, ceea ce o face un bun antioxidant. Datorita contactului direct cu sursele datatoare de viata ale Pamantului, ea contine minerale esentiale si este complet lipsita de chimicale.

Tipuri de Apa alcalina ionizata

 • Apa super alcalina (pH  11.0 sau mai mare)
  Aceasta apa nu este potabila. Datorita proprietatilor de curatare, aceasta apa se foloseste la spalarea alimentelor (curata pesticidele de pe acestea), la curatarea petelor (cafea, grasimi etc.), la spalarea vaselor si a rufelor (veti observa un consum mai mic de apa si detergent).
 • Apa alcalina (pH 8.0 – 10.0)
  Apa potabila! Se folsoeste in primul rand ca remediu impotriva aciditatii din organism, aciditate care reprezinta factorul principal al numeroaselor afectiuni de care suferim. Consumand cel putin 2 litri de apa pe zi, aciditatea din organism va fi diminuata. APA alcalina ionizata incetineste procesul de imbatranire datorita calitatilor sale antioxidante, poate fi folosita la prepararea mancarii, datorita proprietatilor extractive mancarea devine mult mai aromata si gustoasa, la udatul plantelor (ajuta la tratare si prelungeste viata plantelor) si, de asemenea, pentru sanatatea animalelor noastre preferate (se va reduce mirosul neplacut, caderea parului etc).
 • Apa curata (pH 7.0)
  Apa potabila! Nu contine clor si impuritati. Cu aceasta apa se vor lua medicamentele sau se va prepara mancarea bebelusului dumneavoastra.
 • Apa acida  (pH 4.0 – 6.0)
  Aceasta apa nu este potabila. Cunoscuta si sub numele de APA DE FRUMUSETE datorita calitatilor sale astringente, apa este folosita ca remediu pentru diverse probleme dermatologice, pentru ingrijirea tenului uscat sau acneic, ingrijirea parului, corpului, ca balsam sau demachiant, folosita chiar si pentru ingrijirea animalelor. De asemenea, ea poate fi folosita la curatarea locuintei si eliminarea petelor.
 • Apa super acida  (pH 2.7 sau mai mic)
  Nu este potabila. Are efecte dezinfectante si antibacteriene si de aceea se foloseste la sterilizarea si curatarea obiectelor de uz casnic, dezinfectarea vasului de toaleta sau indepartarea igrasiei. Ea mai poate fi folosita si in igiena zilnica, in dezinfectare mainilor, a periutei de dinti sau in igiena orala.

__Blue-Water-Abstract-Wallpaper_________________________
Companiile din Romania
care au ales Apa alcalina ionizata:

Companii care folosesc Apa Kangen