Apa – lichidul minune de la Exatlon Romania?

Apa este cel mai consumat lichid de la concursul Exatlon Romania. Concurentii ramasi in faza finala a competitiei au consumat apa, in procentaj de peste 90% din lichidele consumate. Atunci cand nu castigau o masa la restaurant sau o excursie, beau doar apa si mancau orez. Acest detaliu mai putin stiut despre show-ul de televiziune poate fi util tuturor, o emisiune de la care putem intelege cum un regim alimentar strict, bazat pe apa, orez si fructe iti poate oferi energie zilnic, in conditiile in care depui un efort fizic considerabil, asa cum au facut-o Vladimir Draghia, Larisa, Catalin Cazacu, Giani Kirita, Diana Belbita, Roxana, Ionut „Rusu”, Alex sau Stefan la Exatlon.

Despre Exatlon Romania

Show-ul de televiziune este la prima editie in Romania, formatul fiind inspirat din emisiunea turceasca Survivor. 20 de concurenti, 10 barbati si 10 femei, impartiti in doua echipe au concurat din 7 ianuarie si pana astazi, 23 mai cand are loc finala Exatlon. Filmarile au avut loc in Republica Dominicana, in orasul Las Terrenas, iar timp de 6 luni de zile au concurat in probe pentru cazare, imunitate, recompense si meciuri internationale. Exceptand recompensele cu mancare, meniul alimentar a fost strict: apa, orez, linte, fructe.

Termosuri cu apa in echipa Faimosilor de la Exatlon Romania

Termosuri cu apa in echipa Faimosilor de la Exatlon Romania

Apa – elementul secret din concursul Exatlon Romania

Chiar daca stateau in casa sau in coliba, concurentii au consumat acelasi acelasi tip de lichid, extrem de util in cadrul competitiei. Apa s-a dovedit factorul ascuns, dar important din cadrul show-ului Exatlon Romania. Chiar daca a fost insesizabil, in majoritatea cadrelor din afara perioadelor de duel a aparut si termosul cu apa. Imediat dupa fiecare concurs, sau intre dueluri, ori atunci cand stateau relaxati, fiecare concurent de la Exatlon a avut langa el un termos cu apa. Nu stim inca daca apa a fost doar purificata sau daca apa avea un pH ridicat, dar probabil vom afla in curand mai multe detalii despre ce a fost dincolo de ce s-a vazut la televizor.

De ce este importanta hidratarea cu apa la Exatlon Romania?

Cu siguranta, regimul alimentar a fost gandit cu atentie sporita de nutritionisti. Atat lichidele, cat si mesele de care aveau parte au fost alese intentionat, in asa fel incat toti concurentii sa nu se simta lipsiti de energie. Combinat cu orez, apa simpla, fara arome, s-a dovedit reteta de success pentru a rezista 6 luni de zile la Exatlon Romania.

Apa, asa cum am mai scris in alte articole, este lichidul esential pentru viata. Apa asigura in mod adecvat hidratarea, importanta atat pentru starea mentala cat si pentru performanta sportiva. De asemenea, apa are si alte functii benefice pentru santate, dintre care mentionam reglararea temperaturii corpului si tensiunea arterial, curata corpul de toxine, ajuta in procesul de imunitate si de transport al oxigenului si nutrientilor din corpul nostru.

Ionut ii cere apa lui Alex la Exatlon Romania

Ionut „Rusu” Sugacevschi ii cere apa lui Alex Nedelscu la Exatlon Romania

Ce ar fi putut suferi atletii Exatlon Romania daca nu se hidratau cu apa:

• ritm cardiac ridicat
• capacitate aerobica scazuta
• capacitatea redusa de concentrare si decizie
• reactii incetinite
• oboseala timpurie

In unele cazuri, apa a fost un subsitut pentru hrana. Foametea, cu care multi dintre noi suntem obisnuiti, nu este decat o reactie a organismului uman pentru senzatia de sete. Hidratarea corespunzatoare i-a ajutat mult pe toti participantii de la Exatlon, pe langa pastrarea performantelor sportive, concurentii s-au obisnuit cu un stil de viata sanatos. Au baut apa dimineata, la pranz si seara, avand mereu cantitatea suficienta de lichide pe care corpul o cere pe parcursul unei zile. Cu atat mai importanta a fost hidratarea Razboinicilor si Faimosilor, deoarece au fost supusi eforturilor fizice si caldurii excesive.

Vladimir Draghia a castigat Exatlon Romania

Ieri seara, 23 mai, a fost in direct finala Exatlon Romania, intre Vladimir Draghia din echipa Faimosilor si Ionut „Rusu” Sugacevschi din echipa Razboinicilor. La finalul celor 3 ore de emisiune, unde au intrat in direct si restul concurentilor, Vladimir Draghia a castigat trofeul Exatlon. Vladimir s-a intors acasa cu 100.000 de euro, bani pe care ii va dona unei fundatii care are grija de copiii bolnavi de cancer. Tot concursul este disponibil online pe YouTube, in cazul in care doriti sa urmariti aceasta emisiune sportiva si cum au ajuns cei doi pana in ultima zi de concurs.

Cu ce ramanem dupa prima editie Exatlon Romania? Pe langa momentele sportive, comice sau dramatice, putem sa invatam cu totii cum un regim alimentar strict, bazat pe apa, orez si fructe, iti poate oferi suficiente resurse pentru a rezista timp de aproape 6 luni de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *