Termeni si conditii

1. DEFINITII SI TERMENI

Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro – este denumirea comerciala a S.C. BALIO MIZU SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Brasov, Strada Vulturului nr 6A, Brasov, avand numar de ordine in Registrul Comertului J08/2837/2018, cod unic de inregistrare fiscala RO 40233641;

Vanzator – Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro;

Cumparator – persoana fizica / juridica sau orice entitate juridica care isi face un cont in sectiunea Magazinului Online www.distribuitor-apa.ro si efectueaza o Comanda;

Utilizator – orice persoana fizica / juridica inregistrata in Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul sa primeasca datele de facturare, informatiile despre produse si alte oferte comerciale, dar si care ii permite sa devina Cumparator;

Cont – sectiunea din cadrul Magazinului Online www.distribuitor-apa.ro  formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Utilizator;

Comanda – un formular electronic folosit ca forma de comunicare intre Cumparator si Vanzator, prin care Cumparatorul isi transmite intentia de a achizitiona produsele disponibile in magazine;

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial un numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de Vanzator;

Continut – Toate informatiile de pe site pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic. Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment, fara a anunta in prealabil, textul, ofertele, situatia stocului, preturile, specificatii si imaginile. Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro nu isi poate asuma greselile despre informatiile legate de produse sau actualizarile neanuntate si realizate de producator;

Formular – sectiune prin care unele produse se pot pre-comanda doar prin aceasta metoda;

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra produselor si promotiilor/campaniilor desfasurate de Vanzator, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta;

Intrebare – formula de adresare catre Vanzator cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respective;

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa clientului sau Cumparatorului care a adresat o intrebare in site, in pagina unui produs sau la rubric Contact. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de Vanzator;

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs de catre Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de Vanzator, indiferent de modalitate de receptie a produsului.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1 Prin inregistrarea unei comenzi, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2 Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea comenzii, are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic prin e-mail sau telefonic.

2.3 Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din Comanda. Daca modifica cantitatea de produse din Comanda, va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la momentul efectuarii Comenzii si va returna suma achitata.

2.4 Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, produsele comandata.

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1 Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui vizitator/Utilizator/Cumparator. Din motive justificate, Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicial in vreun fel site-ul si Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro. In oricare moment dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii prin rubric Contact de pe site, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor mentionate mai sus.

3.2 Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin alte mijloace oferite de Vanzator (formular, e-mail sau telefonic). Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3 In conditiile unui volum mare de trafic, neobișnuit, provenit din partea unei retele de internet, site-ul isi rezerva dreptul de a cere vizitatorilor/Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul site-ului si magazinului online.

3.4 Proprietarul site-ului poate publica informatii despre produse si servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care propietarul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.5 Toate tarifele aferente produselor prezente in Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro sunt exprimate in Lei (RON) si includ TVA, cu exceptia produselor din rubrica Aparate de ionizare, unde pretul este strict informativ, transformat in Lei din Euro. In cazul acesta, preturile aparatelor sunt afisate in cadrul Continutului cu valoare si in Euro (EUR).

3.6 In cazul platilor online, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt tarif suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.7 Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari video / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlul de prezentare.

4. COMANDA

4.1 Utilizatorul/Cumparatorul poate efectua Comenzi din Magazin Online www.distribuitor-apa.ro prin adaugarea produselor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs si/sau serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs/serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului/serviciului.

4.2 Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

4.3 Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

4.4 Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
4.4.1 neacceptarea de catre banca emitenta  a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platilor online;
4.4.2 invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro, in cazul platilor online;
4.4.3 datele furnizate de catre Utilizator/Cumparator sunt incomplete si/sau incorecte.

5. LIVRAREA BUNURILOR

5.1 Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem door-to-door catre Cumparator sau in sediul unde isi desfasoara activitatea, conform optiunii Cumparatorului. Vanzatorul se obliga sa predea produsele comandate catre firma de curierat, iar acolo unde este cazul, in urma unor intelegeri in scris sau verbale intre el si Cumparator, poate depune Comanda si catre alte mijloace de transport de marfuri. In acest caz Cumparatorul se obliga sa achite costurile suplimentare.

5.2 Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor comandate si va asigura transmiterea documentelor insotitoare, acolo unde este cazul.

5.3 Durata de livrare a unui produs prin sistem door-to-door prin firma de curierat este de minim 24 de ore si maxim 72 de ore. In cazul in care Cumparatorul doreste livrarea printr-o alta modalitate de transport marfuri, Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru perioada de livrare si integritatea produselor comandate.

5.4 Tariful de transport este de 20 de lei, in zone accesibile firmei de curierat cu care este incheiat contractul. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica tariful de transport in cazul in care adresa mentionata de Cumparator in formularul de comanda nu este in aria de transport cu pretul standard stabilit prin contact intre Vanzator si firma de transport marfuri. Vanzatorul se obliga sa il informeze pe Cumparator si sa emita o factura actualizata, conforma cu modificarile de tarif.

6. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra produselor comandate va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului, in locatia indicata in Comanda ( intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

7. RETURNAREA

7.1 Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un produs sau sa renunte la un servicu, in termen de 14 zile calendaristice, in conditiile in care produsul nu a fost folosit. Cumparatorul nu va suporta alte chetuieli suplimentare, cu exceptia costului de livrare pentru returnarea produsului catre Vanzator.

7.2 In cazul in care Cumparatorul decide sa returneze un produs, va notifica telefonic sau prin e-mail intentia de returnare, unde va specifica datele urmatoare: data comenzii, produsul returnat.

7.3 Vanzatorul se obliga la returnarea banilor odata ce produsul a revenit la sediu.

8. CONFIDENTIALITATE

8.1 Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care Utilizatorul/Cumparatorul le va furniza.

8.2 Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Utilizator/Cumparator cu privire la Comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

9. FACTURARE – PLATA

9.1 Preturile produselor/serviciilor afisate in cadrul Magazinului Online www.distribuitor-apa.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

9.2 Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru produsele/serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

9.3 Cumparatorului ii revine obligatia de a-si actualiza ori de cate ori este cazul, datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi efectuate din Cont.

9.4 Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic sau fizic de la Vanzator.

9.5 In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 de ore de la livrarea produsului, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de e-mail contact@distribuitor-apa.ro

9.6 Plata prin transfer bancar se face prin intermediul unui sistem neutru si recunoscut legal, un integrator 3DSecure, care va procesa transferul bancar rapid prin plata on-line cu cardul.

9.7 Datele cardului de plata ale Cumparatorului nu vor fi accesibile Magazinului Online www.distribuitor-apa.ro si nici nu vor fi stocate de catre acesta sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

9.8 Pentru motive de securitate a Tranzactiilor, Utilizatorul/Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate ( de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifra sau caractere speciale).

10. RASPUNDERE

10.1 Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei dintre obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor/serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

10.2 Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau data plasarii Comenzii.

10.3 Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este reponsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

10.4 Ulterior crearii Contului, utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor site-ului.

10.5 Termenii si Conditiile site-ului si magazinului pot fi modificati oricand, acestia fiind opozabili Utilizatorilor/Cumparatorilor de la data afisarii in site.

10.6 Acceptarea Termenilor si Conditiilor in cazul Comenzilor se confirma prin bifarea checkbox-ului corespunzator, indicat in procesul de Comanda.

11. FORTA MAJORA

11.1 Nici una dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora (eveniment imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat).

11.2 Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

12. LEGEA APLICABILA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Magazinul Online www.distribuitor-apa.ro si Utilizatori/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.